Djelatnosti

Maloprodaja

"Pirovčanka" p.z. ima specijalizirane prodavaonice koje se nalaze u Pirovcu:

- mesnica
- građevinski materijal
- repro-materijal
- tekstil
- bijela tehnika
- boje i lakovi
- željezarija
- ulja i maziva

Veleprodaja

Uz prehranu i robu široke potrošnje u veleprodaji izdvajamo dva osnovna programa:

- Veleprodaja extra djevičanskog maslinovog ulja "Pirovčanka" - vlastita proizvodnja
- Program konzervirane masline

Vlastiti vozni park nam omogućuje dostavu robe fco kupac u roku od 48 sati od primitka narudžbe diljem Hrvatske.

Turizam

Tradicija duga 45 godina jamstvo je kvalitete usluge. Najbolji dokaz tome su gosti koji se iznova vraćaju u Pirovac te smještaj i organizaciju svojeg ljetovanja povjeravaju nama.
Preko svojih turističkih ureda koji se nalaze u centru Pirovca i na benzinskoj postaji "PINA" ugovaramo ljetovanja s gostima direktno, te preko naših partnera - agencija iz Hrvatske i inozemstva.

Smještaj je je organiziran u privatnim apartmanima i sobama, hotelima i kampovima.
Osim usluga smještaja, nudimo i usluge polupansiona i punog pansiona koje organiziramo u našem restoranu "Malo misto", prodaju putnih karata, kartica, suvenira, organizaciju izleta (za NP Krka, NP Kornati, park prirode Vransko Jezero, izleti po obližnjim otocima), izdavanje ribolovnih i ronilačkih dozvola, prijave i odjave gostiju..

Proizvodnja

Proces proizvodnje
Proizvodnja maslinova ulja vrši se u specijaliziranom postrojenju talijanske marke PIERALISSI, tip PANORAMA kapaciteta 1.100 kg/h, metodom centrifugiranja. Sam proces prerade započinje vaganjem plodova maslina, zatim pranjem u prvom dijelu postrojenja.
Nakon toga vruće mljevenje kompletnih plodova (zajedno s košticom). Tako pripremljena smjesa (tijesto) se miješa i zagrijava na temperaturu 30°C za što je potrebno cca 30-45 min. Smjesa (tijesto) se automatski prenosi u dekanter. U dekanteru odvaja se ulje zajedno s vodom od krutih dijelova (dijelova koštica, kore ploda i sl.).
Ulje zajedno s vodom se uz pomoć posebnih pumpi dovodi do posebnog stroja (separatora) gdje se vrši odvajanje ulja od primjesa. Tako separirano ulje se puni u posebne posude u kojima odleži do punjenja u boce.
Cijelim procesom proizvodnje upravlja računalna centralna jedinica i vidljiv je od početka do kraja.
Sirovina za proizvodnju je plod masline sa pretežno šibenskog, zadarskog i benkovačkog područja gdje prevladava domaća sorta (cca 90%) OBLICA, a ostalo su druge sorte: levantinka, lechino, picholino i sl.

Pakiranje
Ulje se priprema za pakiranje u boce na način da se postigne standardna kvaliteta za deklariranje kao EXTRA DJEVI?NSKO maslinovo ulje. Najvažniji parametar extra djevičanskog maslinovog ulja su slobodne masne kiseline koje mogu biti do 0.8%.
Ulje se priprema (iz vlastite proizvodnje ili iz otkupa) za pakiranje u inox posudama od 5.000 litara. Prije pakiranja vrši se interna analiza, a zatim i eksterna kod Zavoda za javno zdravstvo.
Samo pakiranje se vrši u zatamnjene staklene boce veličine 1 l; 0,75 l; 0,50 l; 0,25 l. Tako pakirano ulje se stavlja u kartone veličine 6/1 za 1/1l; 12/1 za 0,75l; 15/1 za 0,50l i 24/1 za 0,25l.

Benzinska postaja

Najsuvremenija benzinska postaja otvorena je 2004. godine na Jadranskoj magistrali na zapadnom ulazu u Pirovac (iz smjera Zadra). Radi na principu samoposluživanja. Kapacitet točenja je 8 vozila istovremeno. Uz klasična goriva na odvojenom dijelu nudimo i ekstra lako lož ulje kao i plavi dizel. Osigurali smo i opskrbu plinom za domaćinstvo u bocama. U sklopu BP nalazi se odlično opskrbljen dućan prehrane te rezervnih dijelova, ulja i maziva. Za odmor i opuštanje u sklopu BP predviđen je caffe-bar PINA u kojem nudimo mnoštvo osvježavajućih pića i napitaka koje možete konzumirati na predivnoj terasi sa koje se pruža nesmetan pogled na pirovački zaljev. Ukoliko tijekom turističke sezone trebate smještaj mjenjačnicu, informacije ili neke druge turističke usluge, rado ćemo udovoljiti vašim zahtjevima u našem turističkom uredu koji se također nalazi u sklopu BP "PINA".
Za Vaš vozila osiguran je prostran parking.

Uvijek ljubazno osoblje na raspolaganju Vam je non-stop 0 - 24 sata dnevno - 365 dana u godini.

Dođite i uvjerite se!

Ugostiteljstvo

U ugostiteljstvu nudimo različite vidove ponude:

- Restoran "Malo misto" nalazi se na obali u centru Pirovca. Osim zatvorenog dijela s kapacitetom 120 sjedećih mjesta, ističemo ljetnu terasu kapaciteta 500 sjedećih mjesta na kojoj svira živa glazba. Svakodnevno nudimo, osim gotovih jela, i a la cart meni. Uz vrsne kuharice te ljubazno i stručno osoblje, uživajte u gastronomskim delicijama koje Vam nudimo u izuzetnom ambijentu. Osim klasičnih usluga, pružamo i usluge organiziranja banketa, domjenaka, svadbenih svečanosti, prezentacija.

- Caffe bar "Navigator" se nalazi također u centru mjesta. Izuzetno moderno opremljen lokal omiljeno je okupljalište m­ladih, pogotovo tijekom ljeta kada uz klasičnu ponudu nudimo i bogat program, nagradne igre, party-e, gostovanja glazbenika.

- Caffe bar "Pina" nalazi se u sklopu BP "PINA" na Jadranskoj magistrali na zapadnom ulazu u Pirovac. Na prekrasnoj terasi možete uživati i u nesputanom pogledu na pirovački zaljev.

- Caffe bar "Sumpreš" smješten je na glavnoj plaži u Pirovcu u hladovini stoljetnih borova. Uz ljetna osvježenja nudimo i atraktivnu odbojku na pijesku, koktele, sladolede.